• Footgolf001

  FOOTGOLF: HET BESTE
  VAN TWEE SPORTEN
  GECOMBINEERD!

 • Footgolf002

  FOOTGOLF: HET BESTE
  VAN TWEE SPORTEN
  GECOMBINEERD!

 • Footgolf003

  FOOTGOLF: HET BESTE
  VAN TWEE SPORTEN
  GECOMBINEERD!

Nieuws

Eerste ronde footgolf

Op 16 mei is FootGolf Het Langeloo begonnen met een ronde door drie enthousiaste footgolfers.

Martijn Meerdink, Eric van Zutphen en Gerd Bongers liepen de eerste 9 holes, en ze kwamen al snel met de vraag: wanneer spelen we hier weer?!

Over de uitslag van deze eerste officieuze wedstrijd laten we ons niet uit, wel is nu het het eerste officieuze baanrecord over 9 holes 36 slagen/trappen. En dat voor iemand met een lichte hamstringblessure... Well done E.!

openingb

 

Uitleg en uitslag na afloop door de FootGolf-begeleider Xander.

openingc

Voorronde NK FootGolf op 12 juli

PosterFootGolfToernooiHaaksbergenkleinOp zaterdag 12 juli wordt op FootGolf Het Langeloo een voorronde gespeeld voor het Nederlands Kampioenschap op 7 september.
De beste drie spelers van deze voorronde zijn automatisch geplaatst voor het NK op 7 september in Almkreek.

Inschrijven kan iedereen! Meld je aan en maak kans op een superfinale met talloze voetbal-internationals. Oud winnaars en deelnemers zijn o.a. Theo Janssen, Rudi Zaal, Barry van Galen, Kenneth Perez, Simon Wetzel en Arjan de Beurs

 

Inschrijven:

 1. Naam(*)
  Ongeldige invoer
 2. Geboortedatum(*)
  Ongeldige invoer
 3. E-mailadres(*)
  Ongeldige e-mailadres
 4. Woonplaats(*)
  Ongeldige invoer
 5. Overige opmerkingen
  Invalid Input

NK Footgolf

fghlogo

 

Reeds sinds 2009 organiseren wij één keer per jaar het Nederlands Kampioenschap FootGolf. Het eerste jaar was deze nog alleen voorbehouden aan (ex)profvoetballers, maar sindsdien krijgt iedereen de kans om zich te kwalificeren voor dit kampioenschap. Jij dus ook!

Op alle bij ons aangesloten golfbanen vindt een voorronde plaats. Dus ook op deze baan. Verdeeld over het land zijn er zelfs meer dan tien toernooien waar kwalificatie voor de finaledag afgedwongen kan worden. En het mooie is dat je aan al deze toernooien mee mag doen. Er geldt geen maximum aantal toernooien dat je mag lopen, of een lidmaatschap dat je eerst moet afnemen. Het is dus echt een kwestie van inschrijven en proberen een zo goed mogelijke score neer te zetten. Op iedere voorronde kwalificeert de top 3 zich rechtstreeks voor de finale. Verder krijgt elke speler punten voor de nationale ranglijst. Hoeveel punten hangt af van hun eindrangschikking tijdens het toernooi. Hoe beter de positie, hoe hoger het aantal punten. Na afloop van alle kwalificatietoernooien worden aan de hand van de nationale ranglijst de resterende tickets weggegeven. In totaal plaatsen zestig spelers zich voor de finale.

Deze zestig spelers vormen echter maar een gedeelte van het speelveld. De overige dertig plaatsen worden ingenomen door (oud-)profvoetballers die door ons worden uitgenodigd. Zo hebben de afgelopen jaren onder andere Frank de Boer, Roy Makaay, Kenneth Perez, Theo Janssen, Luc Nilis, Pierre van Hooijdonk en Barry van Galen aan de start gestaan. Deze in totaal 90 spelers worden op basis van de plaatsingslijst bij elkaar ingedeeld waardoor er 18 groepen van 5 spelers ontstaan.

De finaledag vindt plaats op 07 september 2014, en kent golfbaan Almkreek als toernooi-locatie.